pondelok 8. mája 2017

Essence Blossom Dreams LE – hotová katastrofa!


Ako jarnú limitku si pre nás Essence pripravila jemnučkú Blossom Dreams limitku, ktorá obsahuje množstvo zaujímavých produktov prevažne v pastelových farbách. Nechýbajú najrôznejšie produkty ako lícenky, očné tiene, laky na nechty a tiež zajímavosti ako rozjasňovač, chrómové linky či olejček na nechty a nechtovú kožičku.



Limitovaná edícia Essence Blossom Dreams obsahuje štetec na rozjasňovač a lícenku, ktorý je pomerne malý a nemá tvar vhodný na nanášanie ani jedného produkty spomenutého v jeho názve. Lícenky sú v dvoch veľmi pekných odtieňoch a rozjasňovač je vo farbách dúhy. Ďalej je súčasťou limitky paletka s piatimi očnými tieňmi, dve linky v chrómových odtieňoch, tekutý rozjasňovač pod obočie a ceruzka na pery v dvoch odtieňoch. Zvyšok tvoria produkty na nechty. V limitke nájdete pekný papierový pilník na nechty, nechtový olejček a dva pigmenty spolu so špeciálnym povrchovým lakom.

Čo nás zo všetkých produktov zaujalo najviac a nekoniec sme tomu neodolali, je dúhový rozjasňovač a pigmenty na nechty.

Dúhové highlightery má v ponuke už pomaly každý značka, ktorá má čo i len minimálny priestor pre trochu bláznivejšie produkty, takže kedy so svojou verziou dúhy príde Essence bolo iba otázkou času. Napriek tomu, že tento produkt nie je od žiadnej preslávenej značky je rozjasňovač veľmi pekný, má skôr studený odtieň a pekný prizmatický efekt. Rozjasňovač je určite tým najkrajším produktom z tejto limitky a veľmi sa nám páči.

Essence Blossom Dreams – 01 Prism of Light


Olejček na nechty je dvojzložkový, obsahuje mandľový olej a vitamín E, takže je to taký klasický výživný olej, ktorý nechtom určite neublíži. Aj s týmto produktom z limitky sme spokojné, navyše má peknú jemnú vôňu, čo je veľké plus, pretože niektoré nechtové olejčeky nevoňajú práve najlepšie.

Essence Blossom Dreams – 01 Smells Like Spring Spirit (olejček)
Essence Blossom Dreams – 01 Set The Look (top coat)

Čo sa týka pigmentov na nechty, tak tie ste tiež už určite videli od iných značiek. Sú to veľmi jemné práškové pigmenty, ktoré sa nanášajú na nie celkom zaschnutý farebný lak a menia jeho farbu. V limitkovej ponuke sú dva odtiene a to perleťovo ružový pigment a čisto strieborný prášok. K pigmentom je odporúčané zakúpiť si špeciálny povrchový lak, no a tu niekde sa to všetko pokazilo.

Essence Blossom Dreams – 01 Mirror, Mirror On My Nails...
Essence Blossom Dreams – 01 Rosy Reflections 


Samotné nádobky s pigmentom sú naplnené do 1/3 a boli také všetky, ktoré v obchode mali, dokonca aj na obale je napísané objem iba 1 g čo je za 2,69 € naozaj veeeeľmi málo. Pigmenty obsahujú aj väčšie kúsky a wau efekt nie je až taký, ako sme ho veľa krát videli v YT videách. Nanášanie je síce jednoduché, no je z toho neporiadok a výsledný efekt vyzeral veľmi amatérsky. To by sa však na prvý krát dalo prehliadnuť, no keď prišlo na použitie povrchového laku začal sa úplný horor. Na povrchovom laku je napísané, že má vodový základ, čo v preklade znamená, že je to umývateľné lepidlo! Ešte tak aj von... smrdí! Je veľmi tekutý, zlieva sa z nechtov na kraj a zateká až pod nechty a vôbec neschne, iba sa mení na gumovú hmotu. Čo viac dodať... asi toľko, že ten nadlak vôbec nepotrebujete a ak chcete vyskúšať pigmenty z tejto limitky pokojne ich môžete zalakovať bežným priesvitným povrchovým lakom, no keďže sa vám do fľaštičky dostanú trblietky, odporúčame zvážiť výber a nepoužiť celkom nový či drahý top coat. Celá táto pigmentová skúsenosť bola na prvý krát dosť prepadák. 

Pokus číslo 1: ružový lak a perleťový pigment + odporúčaný top coat
Aj keď to tak nevyzerá, v skutočnosti to bolo dosť zlé. Fotka je urobená až po tom, čo som odstránila väčšinu stečeného top coatu a poriadne si umyla ruky od všadeprítomného pigmentu. Keďže povrchový lak vôbec nezaschol a vytvárali sa v ňom ryhy pri každom opretí nechtov o tvrdší povrch, tak som si to po hodine musela celé odlakovať!


Pokus číslo 2: mätovo zelený lak a strieborný pigment + bežný top coat
Táto kombinácia už zaschla ako bežný lak, no strieborné čiastočky nie sú až také jemné a pôsobia skôr ako trblietkový lak. Neporiadok, ktorý z toho celého vzniká nebudem už ani spomínať, mali sme od trblietok celé ruky aj stôl. V skutočnosti je to pod určitým uhlom aj celkom pekné, no výsledný efekt nie je taký, aký sme očakávali.


2 komentáre:

  1. tieto mirror efekty ma vôbec nezaujali.je okolo toho bordelu a ani to nevyzerá pekne.limitky dáko neprežívam,sem tam sa im čosi podarí,ale nie je ich cielom urobiť high end za low money.takže nakuknem a málokedy dačo schmatnem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z této limitky nic nevlastním, ale od Essence mi moc vyhovují černé linky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...