nedeľa 16. februára 2014

2 Broke Girls


Ďalším seriálom, ktorý sme sa vám rozhodli predstaviť je neskutočne zábavný seriál 2 Broke Girls, na ktorý som už určite videla reklamu aj na niektorej českej stanici, no skutočne neviem kde to bolo. Aj keď sme tento seriál s dabingom nevideli, no na 100% vám vieme povedať, že v originále sú dialógy určite lepšie, vtipnejšie... však to poznáte.


POZOR v nasledovnom texte sa môžu nachádzať SPOILERY!!!
Aj keď teda snažili sme sa, aby sme vám dôležité udalosti, veci a súvislosti neprezradili.

Hlavnými postavami tohto sitcomu sú dve čašníčky Max Black (Kat Dennings) a Caroline Channing (Beth Behrs). Max pracuje na nočnej zmene v malej reštaurácii kde jedného dňa malý kórejský šéf Han Lee (Matthew Moy), vyhodí tú starú a prijme novú čašníčku so skúsenosťami z prestížnych manhattanských reštaurácií. Max hneď odhalí, že Caroline predtým nikdy čašníčku nerobila a poľahky zistí aj to, kto vlastne v skutočnosti je. Caroline Channing je dcéra skrachovaného miliardára, ktorého podvodov sú plné noviny. On si už svoj trest odpykáva vo väzení, no Caroline skončila na ulici, pretože všetko čo ich rodina vlastnila im vzali, a tak jej zostalo iba pár vecí a ako sa v prvom diely dozviete, patrí medzi ne aj kôň Chestnut.

Max v ľavo a Caroline v pravo

Max býva v malom byte spolu so svojim sexi frajerom Robbiem, ktorého však ešte v prvom diely vyhodí, pretože ju podvádza. Keďže o tom, čo je Robbie zač jej povie samotná Caroline, nakoniec sa nad ňou Max zľutuje a dovolí jej aby sa k nej na nejaký čas nasťahovala. Dokonca súhlasí s tým, aby zašli aj po koňa.

Chestnut

V reštaurácii sa okrem malého japonského šéfa pravidelne stretávame ešte aj s pokladníkom Earlom a ukrajinským kuchárom Olegom. Max každý deň nosí do reštaurácie domáce muffiny, ktoré tam predáva. Caroline sa zdajú chutné a tak ich potajomky hneď v prvý deň začne predávať za viac ako je stanovená cena. Na konci zmeny keď si delia tringelt si najskôr nevediac, že muffiny pečie Max začne uťahovať z toho, kto ich predáva, že je hlúpy ak ich predáva za tak malú cenu. Keď sa Max prizná, že ich pečie ona Caroline vytiahne z kabelky plné hrste bankoviek, ktoré za ne potajomky zarobila.

Maxina susedka Sophie a kuchár Oleg

Keďže predaj muffín sa im zdá ako dobrý nápad, Max a Caroline sa rozhodnú, že si začnú šetriť peniaze na vlastný obchodík s muffinami, čo je vlastne aj pointou celého seriálu a na konči každého dielu sa dozvedáme koľko už majú našetrené. Keďže šetriť na vlastný obchod je náročné a často musia už našetrené peniaze investovať na iné veci, je to skutočne zábava sledovať, ako im na konci každej epizódy peniaze pribúdajú a potom zase v ďalšej ubúdajú atď.

Prvý obchod s muffinami sa im podarí otvoriť pomerne skoro. V jednej nákupnej pasáži raz nájdu na predaj za skutočne nízku cenu jedáleň, v ktorej sa stala vražda. Keďže Max to absolútne neprekáža, práve naopak zdá sa jej to cool, rozhodnú sa vletieť do toho a otvoriť si tu svoj obchod. Oproti si v tomto čase otvára obchod s cukríkmi veľmi pekný chlap Andy (Ryan Hansen; hral Dicka Casablancasa vo Veronice Mars), ktorého podľa názvu jeho obchodu volajú Candy Andy. Románik s Andym si začne Caroline, no dlho to nevydrží, tak ako dlhú trvácnosť nemá ani ich prvý obchod s muffinami.

Candy Andy

Druhý pokus na otvorenie si vlastného biznisu sa im naskytne, keď v reštaurácii kde pracujú objavia nepoužívanú špinavú miestnosť plnú harabúrd. Táto miestnosť má okno do ulice a tak sa rozhodnú predávať muffiny z okienka okoloidúcim. Hana po pár prekrútených rozhovoroch vlastne donútia aby im prenájom tejto miestnosti dal na určitý čas zadarmo a tak sa Max a Caroline na konci druhej série plní sen o vlastnej predajni muffinov.


V tretej sérii Caroline zistí, že Max má pod matracom skrytú brožúru o Manhattanskej škole pečenia. Síce Max popiera, že tam chce ísť, pretože školné je naozaj drahé, no Caroline vie, že je to pre ňu výborná príležitosť a tak sa pokúsi spraviť všetko čo je v jej silách aby sa Max do tejto školy dostala. Nakoniec pre to Caroline musí pracovať v kancelárii pre hlavného cukrára, Francúza Nicolasa (Gilles Marini), do ktorého sa Caroline zamiluje a začne si s ním románik. Max vďaka domu môže začať prvý semester v škole pečenia. Caroline sa síce po krátkom čase dozvie, že Nicolas je ženatý, no keďže nechce sklamať Max a tiež ona je aj napriek tomu stále do Nicolasa zamilovaná, zostane pracovať v kancelárii.

Nicolas

Max v škole stretáva spolužiaka Deka (Eric André), s ktorým si výborne rozumejú, pretože sú si povahovo veľmi podobní. Max a Deke si rozumejú natoľko, že Deke sa pokúsi o viac a síce Max najskôr protestuje, pretože chodiť s niekým je proti jej zásadám a má obavy, že by jej niekto opäť mohol ublížiť, no nakoniec sa z nich stane pár. Max sa dozvedá, že Deke býva v kontajnery, čo ju neskutočne zaujme, pretože má pocit, že ak sú obaja chudobní majú k sebe bližšie, no veľmi rýchlo ju Caroline vyvedie z omylu a z chudobného Deka sa vykľuje Deke, ktorý má bohatých rodičov a v kontajnery žije iba preto, aby im vzdoroval. Max sa s ním preto, že má komplex z bohatých ľudí a aj preto, že jej klamal rozíde.

Max a Deke

Tak to bol stručný prehľad tohto seriálu, toho ako začína a o čom vlastne je. Seriál je v USA momentálne v polovici 3. série a zdá sa, že je naozaj populárny. My zbožňujeme vtipné dialógy, Max, Caroline a to ako sú ich postavy odlišné, to ako si robia srandu z Hana, ostatné stále postavy ako je Oleg, Earl či Sophie (Jenniger Coolidge) a hlavne Chestnuta J Tento seriál je čistá nefalšovaná zábava,  na ktorej sa musíte smiať nahlas!

O popularite a skutočne dobrých hodnoteniach tohto seriálu svedčí aj to, že seriál v roku 2012 vyhral ocenenie People's Choice Award a v roku 2013 vyhral cenu Emmy.


Herci z tohto seriálu minulý rok natočili aj špeciálnu reklamu, ktorá sa v televízii objavila počas Super Bowlu. Reklamy, ktoré sa natáčajú špeciálne pre každoročný prenos Super Bowlu sa objavia v TV iba 1x a sú považované za tie najlepšie reklamy roku.

Spomínanú reklamu si môžete pozrieť tu http://www.youtube.com/watch?v=mHfrk8Nq71k

8 komentárov:

  1. Asi se po něm mrknu :)
    http://anett01.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky se dívám, je to super seriál.. :) Max je stejně nejlepší! :)
    Budu ráda, když kouknete ke mě na blog, mám tam i pár typů na filmy... :) http://janeseverything.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej Max je asi najlepšia.
      Vďaka za tip. rady sa k tebe na blog pozrieme :)

      Odstrániť
  3. vyzerá ozaj super :) a keďže mi skončila väčšina seriálov, tak si určite kuknem aspoň prvú časť :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uzasny serial, v slovencine je to nudnejsie, uplne prekrutene dialogy. Ale aj tak dost vtipne, ale original najviac. A baby, nic v zlom, len si to opravte, Han Lee je korejsky sef, nie japonsky. Viem to na 100% lebo sa na tom dobre bavim, kedze pracujem pre Korejcov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za upozornenie, zrejme to tam často nespomínajú aj keď si pamätám diel kedy tam mal mamu a museli predstierať, že má priateľku, tam to určite spomenuli.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...